Здравейте колеги,имам едно странно тропане от към двигателя което днес определено ме притесни.Не бях вдигал капака сигурно 1 месец,днес реших да видя как са обичайните неща масло ,вода и т.н и като чух определено си спомням че не беше така преди.Все едно някои под капака на двигателя тропа,все едно някои тропа вкъщи на вратата.Дайте някакви предположения,да обърна внимание на време.Колата е 156 1.8 с газов инжекцион,върви си нормално,вдига колкото пише на километража,нз от какво тропа така.Ето едно клипче да придобиете малко представа , http://www.vbox7.com/play:b1460fd084
Известие
Collapse
No announcement yet.
Някакво тропане от към двигателя
Collapse
X
-
-
Това чукане не е от вариатор има проблем ... вътре бие като на клапани или нещо покривено .... но не е вариатор вариатора ако се чува като работа на дизел не тропане ....Last edited by SandoOne; d.m.y г., 09:40.sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.
И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
Ramstein - Benzin
https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY
Comment
-
Ти маслото поглеждал ли си го, че си мисля да не му е много ниско нивотоПри мен се получи доста звучно чукане от към мотора и се оказа че нивото е паднало доста под долната граница. Като долях към 1 литър и мотора затихна отново.
Last edited by mmitaka83; d.m.y г., 11:13.----------------------
156 SW 1.8TS 07.2001
Fiat Tipo 1.4Mi
----------------------
Comment
-
Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщениеТова чукане не е от вариатор има проблем ... вътре бие като на клапани или нещо покривено .... но не е вариатор вариатора ако се чува като работа на дизел не тропане ....
И аз мисля че не е вариатор,защото него като запаля си го чувам чат пат и утихне,а това си е постоянно. Вариатора отпада
А до колко до нивото на маслото,е на долната чертичка ,но това не е 1 литър и половина масло както каза колегата че е досипал и не мисля че може да е от това
Comment
-
Първоначално публикувано от android88 Покажи съобщениеИ аз мисля че не е вариатор,защото него като запаля си го чувам чат пат и утихне,а това си е постоянно. Вариатора отпада
А до колко до нивото на маслото,е на долната чертичка ,но това не е 1 литър и половина масло както каза колегата че е досипал и не мисля че може да е от товаsigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.
И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
Ramstein - Benzin
https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY
Comment
-
..
точно това е странното,че не губи мощност,вкарвам я в обороти,върви,не прекъсва,нито на бензин нито на газ,оборотите са си в нормите.Когато я купих беше много тиха,но разбира се след слагане на газовия инжекцион и 25 000 на газ,нормално да промени звука,но този си звук е различен,не е тракане,а чукане.Но все пак вътре в купето не го чувам.
Но ще послушам колегата и утре ще долея много малко масълце да си стигне точно нормата за всеки случай.А иначе приемам мнения всякакви от колеги които са имали подобен шум из под капака им .
Comment
-
По клип трудно се хваща, но ако нямаш терминални щети по лагерите примерно за още няколко дена, и колата си върви както преди - тва си е чиста проба вариатор...."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеПрегледай тампоните на двигателя а така също се опитай да установиш дали звукът не идва от нещо по пистовия ремък - щайба на колянов вал, алтернотор, компресор......
Comment
-
Ще си трака вариаторът, трака си. Но този по-ниския тупащ звук сякаш съвпада с работния ход на клапан, въпреки, че клапани обикновено издават звук с по-висок тембър.
Добре е все пак да провериш състоянието на гърбиците на валовете.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от android88 Покажи съобщениеOт към ремъците и ролките няма звук,Тропането е точно на капака на центъра където пише алфа,даже като си сложа ръката и натисна капака леко,усещам все едно някой ме чуква по ръкатаAlfa Romeo 156 TS 1.8
Alfa Romeo 145 1.7
Comment
-
Вариатор със сигурност + някакъв кофти шум, който трябва да се гледа .. Скоро ми се случи Алфа със чукане, което се оказа от ударен изп. колектор - едната гарнитурка към главата беше духнала, след слагането на нова спря да чука. Може и от тампони - да опира някъде и от още 100 неща, слушане му е майката в краен случай със слушалки от тия докторскитеsigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
Comment