Известие

Collapse
No announcement yet.

Някакво тропане от към двигателя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Някакво тропане от към двигателя

Здравейте колеги,имам едно странно тропане от към двигателя което днес определено ме притесни.Не бях вдигал капака сигурно 1 месец,днес реших да видя как са обичайните неща масло ,вода и т.н и като чух определено си спомням че не беше така преди.Все едно някои под капака на двигателя тропа,все едно някои тропа вкъщи на вратата.Дайте някакви предположения,да обърна внимание на време.Колата е 156 1.8 с газов инжекцион,върви си нормално,вдига колкото пише на километража,нз от какво тропа така.Ето едно клипче да придобиете малко представа , http://www.vbox7.com/play:b1460fd084

http://www.youtube.com/watch?v=lTORm...feature=relmfu
    http://www.youtube.com/watch?v=pQYhaJjvwmg
    Alfa 156
    ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
    sigpic

Comment

Това чукане не е от вариатор има проблем ... вътре бие като на клапани или нещо покривено .... но не е вариатор вариатора ако се чува като работа на дизел не тропане ....
      Last edited by SandoOne; d.m.y г., 09:40.
      sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
      Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
      Ramstein - Benzin
      https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Ти маслото поглеждал ли си го, че си мисля да не му е много ниско нивото При мен се получи доста звучно чукане от към мотора и се оказа че нивото е паднало доста под долната граница. Като долях към 1 литър и мотора затихна отново.
        Last edited by mmitaka83; d.m.y г., 11:13.
        ----------------------
        156 SW 1.8TS 07.2001
        Fiat Tipo 1.4Mi
        ----------------------

Comment

Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщение
          Това чукане не е от вариатор има проблем ... вътре бие като на клапани или нещо покривено .... но не е вариатор вариатора ако се чува като работа на дизел не тропане ....

И аз мисля че не е вариатор,защото него като запаля си го чувам чат пат и утихне,а това си е постоянно. Вариатора отпада

А до колко до нивото на маслото,е на долната чертичка ,но това не е 1 литър и половина масло както каза колегата че е досипал и не мисля че може да е от това

Comment

Първоначално публикувано от android88 Покажи съобщение
            И аз мисля че не е вариатор,защото него като запаля си го чувам чат пат и утихне,а това си е постоянно. Вариатора отпада

А до колко до нивото на маслото,е на долната чертичка ,но това не е 1 литър и половина масло както каза колегата че е досипал и не мисля че може да е от това
            Трябва да ти е малко под максимума колега ако е по малко е лошо .... може и и от това да тропа ма ме съмнява ... ссигорно си покривил нещо надува ли загрява ли мощност губи ли нещо от тея симтоми имаш ли ?
            sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
            Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
            Ramstein - Benzin
            https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

..

точно това е странното,че не губи мощност,вкарвам я в обороти,върви,не прекъсва,нито на бензин нито на газ,оборотите са си в нормите.Когато я купих беше много тиха,но разбира се след слагане на газовия инжекцион и 25 000 на газ,нормално да промени звука,но този си звук е различен,не е тракане,а чукане.Но все пак вътре в купето не го чувам.

Но ще послушам колегата и утре ще долея много малко масълце да си стигне точно нормата за всеки случай.А иначе приемам мнения всякакви от колеги които са имали подобен шум из под капака им .

Comment

Прегледай тампоните на двигателя а така също се опитай да установиш дали звукът не идва от нещо по пистовия ремък - щайба на колянов вал, алтернотор, компресор......

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

По клип трудно се хваща, но ако нямаш терминални щети по лагерите примерно за още няколко дена, и колата си върви както преди - тва си е чиста проба вариатор....
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                  F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                    Прегледай тампоните на двигателя а така също се опитай да установиш дали звукът не идва от нещо по пистовия ремък - щайба на колянов вал, алтернотор, компресор......
                    Oт към ремъците и ролките няма звук,Тропането е точно на капака на центъра където пише алфа,даже като си сложа ръката и натисна капака леко,усещам все едно някой ме чуква по ръката

Comment

Ще си трака вариаторът, трака си. Но този по-ниския тупащ звук сякаш съвпада с работния ход на клапан, въпреки, че клапани обикновено издават звук с по-висок тембър.
                      Добре е все пак да провериш състоянието на гърбиците на валовете.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Тоя вариатор за да тропа така трябва да е едва ли не сух. Търси причината другаде, не и давай много зор докато не разбереш от къде е.

Comment

Първоначално публикувано от android88 Покажи съобщение
                          Oт към ремъците и ролките няма звук,Тропането е точно на капака на центъра където пише алфа,даже като си сложа ръката и натисна капака леко,усещам все едно някой ме чуква по ръката
                          Я си провери свещите . Аз като я купувах моята и така тракаше , оказа се разхлабена свещ . Още в авто къщата я разглобих и така си се влюбих и ареее
                          Alfa Romeo 156 TS 1.8
                          Alfa Romeo 145 1.7

Comment

..

От утре ще погледна всичко което ми казахте ,да се надявам,причината да е от нещо незначително

Comment

Вариатор със сигурност + някакъв кофти шум, който трябва да се гледа .. Скоро ми се случи Алфа със чукане, което се оказа от ударен изп. колектор - едната гарнитурка към главата беше духнала, след слагането на нова спря да чука. Може и от тампони - да опира някъде и от още 100 неща, слушане му е майката в краен случай със слушалки от тия докторските
                              sigpic
                              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Working...
                              X